Beschrijving: Het Dode Zeezout is van de allerbeste kwaliteit en 100% puur natuur. Zonder kunstmatige toevoegingen en met een vochtgehalte van maximaal 2%. De geologische en klimatologische omstandigheden zijn bij dit zout vrijwel uniek. De Dode Zee ligt in een kom ongeveer 400 meter onder zeeniveau. Er heersen temperaturen van 40°C, er valt nauwelijks neerslag en de lucht is helder en absoluut vrij van verontreinigingen. Aanbevelingen voor gebruik: Dode Zeezout is geschikt voor veelzijdig gebruik in de keuken. Bijzonderheid: 100% puur natuur, handmatig opnieuw gereinigd! Smaak: Zeer intense smaak Gerechten: Geschikt voor alle vis-, vlees- en groentegerechten. Overigens: Dode Zeezout kan ook uitstekend als badzout worden gebruikt! Wij wensen u een heerlijke ontspanning!
Natuurlijke spons
Grootte: medium (ca. 14cm)
Natuurlijke sponzen groeien in de zee en werden al in de oudheid gebruikt om te baden. Elke spons is uniek, net als wij mensen.
Bij de medium-sponzen gaat het om ofwel paarden-sponzen uit de Middellandse Zee ofwel wol-sponzen uit Florida.
Sponzen zijn een puur, zeer duurzaam natuurproduct en 100% biologisch afbreekbaar.
Het bedrijf Croll & Denecke, opgericht in 1897 door Gustav Croll en Theodor Denecke, is gespecialiseerd in de verfijning van ruwe natuurlijke sponzen uit de Middellandse Zee en de Cariben. Met hanzeatische duurzaamheid en meer dan honderd jaar aan kennis en ervaring heeft het middelgrote bedrijf uit Bremen zich ontwikkeld tot de toonaangevende aanbieder in Europa op het gebied van natuurlijke sponzen. Vandaag de dag wordt het familiebedrijf in de 3e en 4e generatie geleid door Peter en Nina Hankiewicz. Duurzaamheid en een zorgvuldige omgang met de grondstoffen uit de zee door middel van traditionele recepten zijn fundamentele onderdelen van de...
Zellkautschuk is in tegenstelling tot moosgummi een gesloten cellen, schuimvormig elastomeer, dat onder andere wordt gebruikt voor afdichten, isoleren, dempen, en het verminderen van trillingen.
Een van de belangrijkste materiaaleigenschappen van het gesloten cellen elastomeer is dat het geen vocht opneemt.
Zellkautschuk wordt in blokken geproduceerd of geschuimd en kan vervolgens verder worden verwerkt.
Wij leveren Zellkautschuk vanaf een dikte van 2 mm in de vorm van platen, als rollen, op maat gemaakte sneden, strips of gestanste delen voor de gehele industrie. Alle Zellkautschukproducten zijn ook beschikbaar in eenzijdig zelfklevende uitvoering als montagehulp.
Voor verdere gegevens over het product, raadpleeg de datasheet of neem contact met ons op. - Kunststof straalabrasieven type WIWOX® KS zijn speciaal ontwikkeld voor optimale, chemisch neutrale oppervlaktebehandeling en alle zachte reiniging - vooral voor kunststof en lichtmetaal. Ze worden voornamelijk gebruikt voor het afstrippen van verf, ruw maken, mat maken, ontbramen en reinigen. Kunststof straalabrasieven produceren consistent hoge kwaliteit en veroorzaken geen schade aan het te behandelen werkstuk.
Filterkwarts volgens DIN 4924 en DIN EN 19623 en DIN EN 12904
KWARTZGRIND VOLGENS EN 12904
Kwartzgrind is een natuurlijk filtermateriaal dat in verschillende korrelgroottes wordt gebruikt voor de filtratie van drinkwater, zwembadwater en proceswater. Kwartzzand (korrelgrootte < 2 mm) wordt voornamelijk als filtermateriaal gebruikt, terwijl kwartzgrind bijna uitsluitend (korrelgrootte > 2 mm) als ondersteunende of draaglaag wordt toegepast. Kwartzgrind wordt door selectieve sortering, wassen, drogen en daaropvolgende zeving volgens EN 12904 verfijnd.
Kwartzgrind heeft een bijna afgeronde korrelvorm, zijn oppervlak is vrijwel glad. Kwartzgrind wordt bij voorkeur als onderste fil laag in de meerlaagse filtratie gebruikt.
TOEPASSING
• Drinkwaterbehandeling
• Industriewaterbehandeling
• Afvalwaterbehandeling
• Zwembadwaterbehandeling
- Geschikt voor zoet- en zoutwateraquaria
- Hoekig afgeronde kwartsgrind ter bescherming van bodemlevende vissen
- Brede kleurspectrum
- Kleuren van vissen en solitaire planten worden bijzonder benadrukt
- Omhulling met drinkwaterneutraal kunsthars; fysiologisch onschadelijk
- Continue kwaliteitscontroles; getest volgens DIN EN 71-3
Herkomst Keltisch Zeezout: Keltisch zeezout wordt gewonnen in Frankrijk, in Bretagne. Het zout is zeer rijk aan mineralen en magnesium. Het zout heeft grote grijze kristallen. De lichtgrijze kleur ontstaat door de absorptie van mineralen uit de klei van de zoutvelden. Productieproces Keltisch Zeezout. Na de winning wordt het zout gedroogd, maar niet volledig. Het zout behoudt ongeveer 5% vocht, wat bijdraagt aan zijn karakter. Gezondheidsvoordelen Product en toepassingen: Keltisch zeezout bevat een zeer belangrijke mineraal, magnesium (omdat het niet gewassen wordt), dat de bloeddruk laag houdt. Het stimuleert de productie van maagsap. Maagsap is essentieel voor een goede spijsvertering. Keltisch zeezout helpt u om vitamines beter op te nemen. Zorg ervoor dat u dagelijks voldoende gezonde vetten eet.
"Wellicht al net zo oud als de piramides
Knoflook (Allium sativum) is een knolgewas uit de narcisfamilie en familie van de ui, prei en bieslook. De oudste vermeldingen van het gebruik van knoflook dateren van 1500 vC, uit Egypte.
Gezonde eigenschappen van Knoflook
Knoflook heeft een bewezen cholesterol- en bloeddrukverlagende werking. Ook werkt het bacteriëndodend vanwege de aanwezigheid van allicine in knoflook. Er worden nog meer andere werkingen toegeschreven aan knoflook, maar daarvoor ontbreekt afdoende bewijs. Knoflook is rijk aan vitamine B6, vitamine C en de mineralen Mangaan en Fosfor.
Het gebruik van knoflook
Knoflook is een populair kruid in de mediterrane en Midden-Europese landen en wordt zowel vers als in poedervorm (gedroogd en gemalen) toegepast. Knoflook granulaat is prima te gebruiken in salades. Ook kun je het toevoegen aan de olie in de pan wanneer je vlees, vis, wild of gevogelte braad/bakt. Knoflook is een kruid met een d…"
Herkomst: Keltisch zeezout wordt ook wel "Sel de Guarande" genoemd en komt uit Frankrijk. Het beroemde zeezout van Guerande wordt al meer dan 2000 jaar volgens oude traditie geoogst door de zoutboeren in Bretagne, Frankrijk. Dit zout is natriumarm. De zoutvelden bestaan uit grijs-blauwe klei. Deze klei geeft belangrijke mineralen en sporenelementen af aan de zoutkristallen en geeft het Atlantische zeezout zijn unieke grijze kleur en onmiskenbare smaak. Smaak en gebruik: Het keltische zeezout met zijn krachtige zoutsmaak is geschikt voor veel gerechten. Vanwege de hoge restvochtigheid is het niet geschikt voor gebruik in een zoutmolen. Het is een uitstekende vervanger voor gewoon tafelzout.
Herkomst en winning: Dit pure, natuurlijke zeezout wordt gewonnen aan de kusten van de Middellandse Zee. De zoutpannen bevinden zich in grote natuurparken of beschermde gebieden, ver weg van industrie en grote steden. Het zeewater wordt via eeuwenoude kanalen naar de zoutvelden geleid. Wind en zon laten de zoutconcentratie geleidelijk toenemen. Het zout begint te kristalliseren en zakt naar de bodem van de zoutpan. Vervolgens wordt het zout met speciale gereedschappen geoogst. Na de winning wordt het zout gedroogd en gezeefd in verschillende korrelgroottes. Het mediterrane zeezout is een puur natuurproduct, vrij van chemicaliën en additieven. Tot op de dag van vandaag gebeurt de zoutwinning volgens oude traditie in de zoutpannen van de Middellandse Zee. De winninggebieden zijn toevluchtsoorden voor dieren en vormen een belangrijke leefomgeving voor veel bedreigde vogel- en plantensoorten.